Potentieproblemen

/Potentieproblemen
Potentieproblemen 2016-12-15T16:27:30+00:00

Potentiestoornissen? Geen enkele man spreekt er graag over. Er worden hoogstens eens grapjes over gemaakt. Bij mannen vanaf zestig jaar is de kans fifty-fifty dat hun mankracht hen vaker dan gewenst in de steek laat. Toch worden ook mannen vanaf halverwege de dertig getroffen.

Wie zich verdiept in de natuurlijke ondersteuning van de mannelijke erectie, stoot relatief snel op ervaringen en onderzoeken die beweren dat aminozuren zoals L-arginine uitkomst bieden.

Maar: het hangt af van de manier, de dosering en de combinatie. De beste onderzoeken stellen we hier voor.

“Erectiele dysfunctie” is het begrip dat artsen voor het heikele thema van erectiestoornissen gebruiken.

De oorzaken laten zich opsplitsen in drie grote factoren:

 1. stoornissen van de doorbloeding en fijne bloedvaten (ca. 60%)
 2. psychisch bepaalde erectiestoornissen (ca. 15%),
 3. organische problemen met het zenuwstelsel (ca. 15%),
 4. andere of eventueel onbekende oorzaken (10%).

Als de zenuwen geen prikkels meer kunnen overbrengen, of er zijn organische problemen zoals een veneus lek, dan zijn de genezingskansen eerder klein.

Toch zijn er goede vooruitzichten voor de meeste getroffenen. Bij erectieproblemen als gevolg van algemene doorbloedingsstoornissen kan men, volgens verschillende onderzoeken, door een gerichte inname van aminozuren de doorbloeding en zo de potentie duidelijk verbeteren.

De inname van 3.000 mg L-arginine per dag of minder zorgde volgens de resultaten van twee studies slechts bij weinig mannen voor een verbetering van de seksuele tevredenheid.

Een studie met 5.000 mg L-arginine leverde relatief goede resultaten op. Toch kon men niet uitsluiten dat de verbetering ook aan andere effecten te danken was.

L-arginine alleen lijkt dus niet de complete sleutel te zijn tot een betere doorbloeding.

L-arginine en pijnboomschorsextract (het extract bevat het zogenaamde pycnogenol) brachten in een onderzoek uit 2008 bij meer dan 90% van de deelnemers een duidelijke verbetering van hun erectiestoornissen tot stand.

Aangezien de inname van pijnboomschorsextract geen enkel risico met zich meebrengt en in meer dan 300 studies geen bijwerkingen veroorzaakte, kunnen we een dergelijke kuur alleen maar aanbevelen.

L-arginine bij potentieproblemen

Erectiestoornissen: natuurlijke behandelingswijzen L-arginine is het aminozuur dat indirect onze bloedvaten regelt. Het stelt de molecule NO ter beschikking, dat een signaal stuurt naar de aders dat ze zich moeten verwijden. Zo wordt de doorbloeding en dus ook de bloeddruk geregeld.

Drie Amerikaanse onderzoekers ontvingen in 1998 de Nobelprijs voor Geneeskunde voor hun kennis over het regelen van de bloedvaten, de molecule NO en L-arginine. Hun inzichten hebben tot een intensieve studie geleid.

De molecule NO die de bloedvaten regelt, kan door het lichaam enkel uit L-arginine aangemaakt worden. Wanneer er een tekort is aan arginine dan ontbreekt het ook aan NO en zo kunnen de bloedvaten niet wijder worden. Daarom kwamen de onderzoekers op dit idee: als men meer L-arginine ter beschikking stelt aan het lichaam, dan kan het ook sneller en gedurende een langere periode de bloedvaten verwijden. En zo wordt het gemakkelijker om bijvoorbeeld een erectie te behouden.

Verschillende wetenschappers hebben deze hypothese onderzocht en kwamen tot eenduidige conclusies:

L-arginine (3.000 mg): verbetering bij 40%
L-arginine 1.700 mg + 80 mg pijnboomschorsextract: verbetering bij 80%
L-arginine 3.000 mg + 80 mg pijnboomschorsextract: verbetering bij 92%

Enkel L-arginine

Wanneer men enkel L-arginine inneemt, dan lijkt de ondergrens voor een doeltreffende behandeling op 3.000 mg per dag te liggen.1 Bij een inname van 5.000 mg L-arginine bereikt men al goede resultaten.2 In een ander onderzoek werd er 8.000 mg L-arginine-aspartaat samen met adenosine-monofosfaat getest.3 In deze laatste studie werd de combinatie L-arginine met adenosine-monofosfaat één à twee uur voor de geslachtsgemeenschap ingenomen. Hiermee lijkt men de beste resultaten te bereiken omdat de beschikbaarheid in het lichaam op dat moment het grootst is.

Gebruikt men samen met L-arginine nog andere stoffen, die de verwijding van de bloedvaten ondersteunen, dan zijn de resultaten van de klinische studies aanzienlijk beter.

40%

L-arginine in combinatie met pijnboomschorsextract

Duidelijk betere resultaten dan met L-arginine alleen, kon men vooral bereiken met de combinatie van pijnboomschorsextract en L-arginine. Dit werd bevestigd door drie verschillende onderzoeken.

In twee studies uit 20034 en 2008 werden reeds vooraf verworven inzichten bevestigd: de proanthocyanidinen uit het extract van de Franse zeeden ondersteunen de stofwisselingsprocessen in de celbinnenwand van de bloedvaten. Het extract zorgt ervoor dat het effect van L-arginine volledig tot uiting kan komen.5
de potentie verhogen met L-arginine en pijnboomschorsextract

Slaagcijfer van 92%: Bij het verbazingwekkend hoge aantal van 90% van de participerende mannen, die 3.000 mg L-arginine en 80 mg pijnboomschorsextract per dag ingenomen hadden, trad er een duidelijke verbetering op qua seksuele tevredenheid en mogelijkheid tot erecties. Bij de patiënten die een werkingsloos proefpreparaat (placebo) gebruikten, was er nauwelijks verandering.

Een studie van Japanse wetenschappers bevestigde in 2011 eveneens een potentieverhogende werking door de combinatie van pijnboomschorsextract en arginine. De resultaten waren niet helemaal overtuigend, maar de dosering was ook maar half zo groot.6

92%

L-arginine en foliumzuur, B6 en B12

In een zeer omvangrijk Duits onderzoek werd de werking van 3.000 mg L-arginine in combinatie met de drie B-vitamines foliumzuur (B9), vitamine B6 en vitamine B12 onderzocht.

7 De onderzochte personen hadden een hoge bloeddruk, arteriosclerose en klaagden voor een groot deel ook over erectiestoornissen.

De studie toonde aan dat meer dan de helft van de deelnemers, die hun voeding met L-arginine en de drie B-vitamines verrijkt hadden, een merkbare verbetering van hun algemene prestaties konden melden. 40% rapporteerde een gestegen potentie. De schadelijke stof homocysteïne daalde gemiddeld met 28% in het bloed.

Homocysteïnespiegel verlagen

De hoofdoorzaak voor verkalkte bloedvaten is aanslag, die gevoed wordt door een hoge homocysteïnespiegel.
8 Homocysteïne is een normaal, door het lichaam geproduceerd eindproduct van de stofwisselingsprocessen. Het heeft een toxisch effect op de cellen en moet constant door het lichaam afgebroken worden. De drie B-vitamines B6, B9 en B12 zijn van essentieel belang voor de afbraak van homocysteïne. Meer dan 80% van de bevolking heeft minstens een tekort aan B9 (foliumzuur).

Door een gebrek aan vitamines en ongezonde voedingsgewoonten (voeding met veel vlees, worst en vet) komen verhoogde homocysteïnespiegels vaak voor. Hier kunt u meer details over het homocysteïnegehalte vinden.

[/fusion_builder_column_inner]
55 %

Verdere maatregelen om de potentie te verbeteren

Gezond eten met aminozuren! Zinktekort verhelpen

Een reden voor een laag libido kan een lage testosteronspiegel zijn. Zink is uiterst belangrijk voor de lichaamseigen aanmaak van testosteron. Door zink in te nemen kan men een mogelijk tekort verhelpen en zo de vorming van testosteron bevorderen. Een beter opmerkingsvermogen, een grotere alertheid, een algemene drift en ook een groter libido kunnen allemaal gevolgen zijn van een genormaliseerde testosteronspiegel.

Afvallen en beweging

Overgewicht en weinig beweging zijn funest voor de doorbloeding en de bloedsomloop. Wie corpulent is moet daarom absoluut vette en calorierijke voeding vermijden en de focus leggen op groente en fruit.

Regelmatige beweging is een belangrijke bouwsteen om het gewicht onder controle te houden en bloedvaten en gewrichten in vorm te houden. Neem bijvoorbeeld eens vaker de trap in plaats van steeds de lift te nemen. Ga eens te voet in plaats van met de bus of auto. Of geef eens de voorkeur aan de fiets, als u afstanden van twee tot vijf kilometer moet afleggen.

Dat is niet enkel gunstig voor uw gewicht, uw doorbloeding en bloeddruk, maar ook voor de portemonnee!

Daarnaast houden ook alcohol, roken en vet eten verband met beschadigde bloedvaten en zenuwen, en dus ook met erectiestoornissen.

Hier verder lezen!

Welke producten zijn goed voor de bloedvaten en potentie?

Goede samenstellingen en hoogwaardige grondstoffen hoeven niet eens duur te zijn. Deze producten met aminozuren en vitaminen kunnen we aan mannen aanraden.
Hier verder lezen!

Verwijzingen uit de literatuur:

 1. Zorgniotti AW, Lizza EF. Effect of large doses of the nitric oxide precursor, L-arginine, on erectile dysfunction. Int J Impot Res 1994;6:33-36.
 2. Chen, I., Wollman, Y., et al.; “Effect of oral administration of high-dose nitric oxide donor L-arginine in men with organic erectile dysfunction: results of a double-blind, randomized placebo-controlled study”; BJU International, Volume 83, issue 3, 1999; Seiten 269-273
 3. Neuzillet Y1, Hupertan V, Cour F, Botto H, Lebret T.; “A randomized, double-blind, crossover, placebo-controlled comparative clinical trial of arginine aspartate plus adenosine monophosphate for the intermittent treatment of male erectile dysfunction.”; Andrology. 2013 Mar;1(2):223-8. doi: 10.1111/j.2047-2927.2012.00046.x. Epub 2012 Dec 26.
 4. Stanislavov R, Nikolova V. Treatment of erectile dysfunction with Pycnogenols and L-arginine. J Sex Marital Ther 2003; 29: 207–213.
 5. Stanislavov, R., et al; “Improvement of erectile function with Prelox: a randomized, double-blind, placebo-controlled, crossover trial”; International Journal of Impotence Research (2008) 20, 173;180
 6. Aoki, H., Nagao, J., et al.; “Clinical assessment of a supplement of Pycnogenol and L-Arginine in Japanese patients with mild to moderate erectile dysfunction”; ePub May 27, 2011; Phytother Res. 20912, Feb; 26(2): 204-7. doi:10.1002/ptr.3462
 7. Jung, K., Petrowicz, O.; “L-arginine en foliumzuur bij arteriosclerose. Resultaten van een prospectieve, multicentrische studie”; Perfusion, 12/2008; S.148 ff.
 8. Wald D.S., Law M. Morris J.K. (2004); “The close-response relation between serum homocysteine and cardiovascular disease: implications for treatment and screening.”; Eur. J. Cardiovasc. Prev. Rehabil. 11, 250-253
Share and help your friends!Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr