Mannen hebben zeer goede mogelijkheden om de kwaliteit van hun zaadcellen te verbeteren en de kans op een zwangerschap duidelijk te verhogen. Deze tien tips zouden mannen alleszins ter harte moeten nemen:

  1. Alcohol vermijden: Al bij kleine hoeveelheden alcohol daalt het aantal zaadcellen.
  2. Roken: Houd ermee op. Nicotine is schadelijk voor de bloedvaten en is duur, maar het vermindert ook het aantal zaadcellen en hun beweeglijkheid.
  3. Drugs vermijden: Ook in kleine hoeveelheden tasten drugs zoals cannabis de spermakwaliteit aan. Bovendien; wie vader wil worden, laat drugs beter links liggen.
  4. Toxische stoffen uit de omgeving: pesticiden, insecticiden, zware metalen en chemicaliën tasten het erfgoed aan. Blijf uit hun buurt!
  5. Ontspan en stress vermijden: wie gespannen en moe is, bijvoorbeeld door stress op het werk, die heeft minder interesse in seks. Daarom hoeft men natuurlijk geen ontslag te nemen, maar misschien niet zo zwaar tillen aan alles.
  6. Ochtendseks: Het beste tijdstip voor geslachtsgemeenschap is ‘s morgens. Onderzoeken hebben uitgewezen dat het aantal zaadcellen dan groter is dan ‘s avonds.
  7. Voeding en dieet: Wie wil afvallen, pakt het best niet te drastisch aan. Een beperking van enkelvoudige koolhydraten, bloem en suiker is goed. Proteïnen, aminozuren, vitaminen en sporenelementen zijn wel dringend nodig voor de vorming van de zaadcellen.
  8. Fietsen: Beoefen liever een andere sport. Door op een zadel te zitten, verhoogt de temperatuur en het aantal porren bij de edele delen van de man. Sport is goed – maar fietsen is niet het beste idee als u een kind wilt.
  9. Mobiele telefoons: U mag gerust telefoneren, maar steek uw gsm niet in uw broekzak. Een Hongaarse studie heeft namelijk aangetoond dat mensen die hun mobiele telefoon ingeschakeld in hun broekzak bewaren, duidelijk minder zaadcellen in het ejaculaat hebben.
  10. Vul uw voeding aan met de belangrijkste sporenelementen, aminozuren en antioxidanten. Hoe u efficiënt het spermiogram kan verbeteren, hebben we hier samengevat. U vindt hier een selectie van producten die aan te bevelen zijn.
Share and help your friends!Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr